Регистрация

Пиле Алфредо с гъби и фетучини

Пиле Алфредо с гъби и фетучини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7006

Пилешки гърди с паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 обезкостени пилешки бутчета или гърди
  • шепа бели гъби (или друг предпочитан вид)
  • 200 г фетучини или всякакъв вид паста по избор
  • 2 скилидки чесън
  • Алфредо сос (домашен или готов - лесно се намира и в широката хранителна верига)
  • 50 г пармезан
  • 50 г моцарела
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:


1. Мариновайте пилешкото в италиански дресинг. Изпечете го на скара или фурна. Пилешкото може да се овкуси с чесън, розмарин и може също така да се панира преди печене.

2. Изпечете всяка страна за 2 мин. и след това направете няколко разреза в средата на парчетата месо, за да се сготви и отвътре.

3. Сотирайте гъбите в сгорещен тиган с зехтин - овкусете със сол и пипер на вкус.

4. Можете сами да си направите Алфредо сос или да купите предпочитан готов.

5. Овкусете соса с пармезан и моцарела, прибавете към сварената паста на вкус и поднесете покрита с парченца пилешко и гъби.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта