Регистрация

Пилешко филе с чушки и портокалов сок

Пилешко филе с чушки и портокалов сок
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 909

Пилешки хапки в цитрусов сос със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 800 г пилешко филе
  • 170 г лук
  • 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка (около 250 г общо, ако са големи чушки, сложете по половин от всяка или се лишете от няккой от цветовете)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 150 мл портокалов сок
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 4 с.л. вода
  • листата на няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на парчета с размера на половин хапка. Чушките разделете на четвъртини по дължина и нарежете напречно на правоъгълници. Лука нарежете на кубчета.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете хапките пилешко филе за 6-7 минути при периодично бъркане на умерен огън. Извадете в отделен съд.

3. Изсипете лука на мястото на месото и гответе няколко минути до леко позлатяване. Добавете чушките и оставете за 3 минути. Поръсете солта и пипера, залейте с лимоновия и портокаловия сок и меда и кипнете.

4. Разтворете царевичното нишесте в 4 с.л. вода и залейте ястието. Разбъркайте хубаво и оставете на умерен огън до сгъстяване на соса.

5. Поръсете с листа магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта