Регистрация

Пилешко филе с картофи в сметанов сос

Пилешко филе с картофи в сметанов сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1007

Хапки от пилешки гърди с картофи и лук, запечени в заливка от яйца и сметана под коричка от кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 3 големи картофа
  • сол и пипер на вкус
  • 600 г пилешко филе
  • лют пипер по желание
  • 2 яйца
  • 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 домат
  • 120 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • листенца пресен лук, див лук или магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на сочни хапки - не изтънявайте. Поръсете със сол, пипер и лют пипер по желание, обтрийте и оставете настрана.

2. Намажете дъното на неголяма тавичка (с диаметър 20-24 см) с 2 с.л. олио

3. Нарежете лука на тънки полумесеци, разделете полумесеците на влакна и ги положете на дъното на тавата.

4. Картофите обелете, измийте и нарежете на шайби или полумесеци. Разпределете вурху лука като овкусите със сол и пипер и покапете с 2 с.л. мазнина.

5. Върху картофите разпределете пилешките хапки.

6. Пригответе заливката като разбиете яйцата в купа и добавите сметаната, сол и пипер, къри и риган.

7. Залейте ястието, покрийте с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.

8. Домата нарежете на шайби, а избраното от вас твърдо сирене - рендосайте на широко ренде.

9. Разгърнете тавата, поръсете кашкавала, подредете отгоре шайбите домати и ръснете по малко сол върху тях. Върнете във фурната без да покривате с фолио за още 10 минути.

10. При поднасяне нарежете на триъгълни парчета и сервирайте с поръска от избрана от вас прясна зеленина.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта