Регистрация

Пилешко филе в сос от ябълки и пащърнак

Пилешко филе в сос от ябълки и пащърнак
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1798

Печено пилешко с кореноплодни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г плешко филе (пилешки гърди)
  • сол и пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 пащърнака
  • 1 морков
  • 1 зелена ябълка
  • клонка розмарин
  • 450 мл пилешки бульон
  • 1 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Почистете ябълката и нарежете на кубчета. Същото направете с моркова и пащърнака. Сгорещете 1 с.л. зехтин и ги задушете на умерен огън за 8 минути като разбърквате периодично.

2. Залейте с бульона, добавете лостата на розмарина и гответе още 10 минути. Прехвърлете в купата на пасатора, добавете оцета и пюрирайте.

3. Месото нарежете на хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете със зехтин и запечете на намазнен със зехтин тиган, грил или плоча.

4. Разпределете мръвките в чинии и залейте със соса. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Сос
  2. Пре
  3. Пак
  4. Лук
  5. Киш
  6. Боб
  7. АНИ
  8. тра
  9. сън
  10. сол

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта