Регистрация

Пилешко филе в сос от ябълки и пащърнак

Пилешко филе в сос от ябълки и пащърнак
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 537

Печено пилешко с кореноплодни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г плешко филе (пилешки гърди)
  • сол и пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 пащърнака
  • 1 морков
  • 1 зелена ябълка
  • клонка розмарин
  • 450 мл пилешки бульон
  • 1 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Почистете ябълката и нарежете на кубчета. Същото направете с моркова и пащърнака. Сгорещете 1 с.л. зехтин и ги задушете на умерен огън за 8 минути като разбърквате периодично.

2. Залейте с бульона, добавете лостата на розмарина и гответе още 10 минути. Прехвърлете в купата на пасатора, добавете оцета и пюрирайте.

3. Месото нарежете на хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете със зехтин и запечете на намазнен със зехтин тиган, грил или плоча.

4. Разпределете мръвките в чинии и залейте със соса. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта