Регистрация

Пилешко тика масала с кафяв ориз

Пилешко тика масала с кафяв ориз
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4254

Пиле с ризото по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сместа подправки:

  • джинджифил
  • чесън
  • канела
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол
  • кимион
  • кориандър
  • куркума
  • едро смлян червен пипер
  • червен пипер
  • листа сминдух (по желание)
  • 4 пилешки гърди, нарязани
  •  шепа черни стафиди, накиснати в топла вода
  •  1/2 червена сладка чушка, нарязана
  •  1/2 жълта сладка чушка, нарязана
  •  лека сметана
  •  доматено пюре
  •  1 домат, нарязан
  •  листа мента, едро накъсани
  •  пилешки бульон

За ориза:

  •  1 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. ориз басмати
  •  1 ч.ч. пилешки бульон
  •  сол
  •  кориандър, семена
  •  семена кардамон
  •  зърна черен пипер
  •  карамфил

Начин на приготвяне:

1. Счукайте всички необходими продукти за сместа подправки в саханче с чукче или ги смелете в кухненски робот, като прибавяте бавно достатъчно олио, за да се получи пастет. Прибавете лимонов сок за вкус.

2. Загрейте тиган със зехтин и изсипете с лъжица сместа от подправките. Прибавете резените пилешко и ментата. Покрийте и оставете да се задушава на среден огън, докато пилешкото потъмнее.

3. Прибавете стафидите, сладките чушки, доматеното пюре и съвсем малко сметана, колкото да олекоти соса. Покрийте с капак и задушавайте до омекване на чушките и докато сосът се посгъсти.

На ориза:

1. В средно голяма тенджера на среден до силен огън, препечете семена кардамон и див копър с карамфил и зърна черен пипер за около минута.

2. Увеличете котлона и прибавете зехтина и ориза, като покриете ориза със сместа с мазнината. Овкусете със сол, прибавете вода и бульон и покрийте.

3. Когато оризът започне да се вари, намалете котлона до средно слаб.

4. Проверявайте от време на време ориза, докато абсорбира цялата течност и стане пухкав.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта