Регистрация

Пилешко с кокос и зелен чай

Пилешко с кокос и зелен чай
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2231

Екзотична рецепта за познатото пиле с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г нарязани на филийки пилешки гърди
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. ситно нарязан зелен лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сгорещено зеленчуково олио
  • 2 с.л. зелен чай
  • 2 с.л. кокосово мляко
  • 1 малък сладък картоф, обелен и нарязан на жулиени
  • 1 средна глава бял лук, нарязан на кубчета
  • 1/4 средна зелка, нарязана
  • 2 малки жълти домата, нарязани на четвъртинки и половинки

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, зеления лук и солта в малка купа. Сгорещете зеленчуковото олио и прибавете сместа с джинджифила. Запържете бързо и прехвърлете в купичка. Оставете да се охлади за малко и след това покрийте пилешкото с тази смес. Заделете.

2. Запарете зеления чай в същото количество гореща вода за 3-5 мин. (според листата, които използвате). Отцедете и смесете с кокосово мляко, разбъркайте с пилешкото.

3. Сотирайте пилешкото до готовност, около 10-15 мин., според това колко тънко са нарязани гърдите. Отцедете излишните течности.

4. Сотирайте лука и зелето в малко олио, докато зелето омекне, а лукът стане полу-прозрачен. Прибавете доматите и гответе още няколко минути.

5. В отделен тиган, за да не се смесват цветовете, сотирайте сладкия картоф до омекване.

6. Подредете канапе от зелето, лука и доматите. Покрийте със сладък картоф и прибавете пилешкото отгоре. Поднесете с бял или шафранов ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Svinsko
  2. Pile
  3. GIUVECH
  4. Fine Living
  5. Пре
  6. Пак
  7. 96
  8. 95
  9. СЃ
  10. 928

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта