Регистрация

Пилешко с кокос и зелен чай

Пилешко с кокос и зелен чай
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2293

Екзотична рецепта за познатото пиле с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г нарязани на филийки пилешки гърди
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. ситно нарязан зелен лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сгорещено зеленчуково олио
  • 2 с.л. зелен чай
  • 2 с.л. кокосово мляко
  • 1 малък сладък картоф, обелен и нарязан на жулиени
  • 1 средна глава бял лук, нарязан на кубчета
  • 1/4 средна зелка, нарязана
  • 2 малки жълти домата, нарязани на четвъртинки и половинки

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, зеления лук и солта в малка купа. Сгорещете зеленчуковото олио и прибавете сместа с джинджифила. Запържете бързо и прехвърлете в купичка. Оставете да се охлади за малко и след това покрийте пилешкото с тази смес. Заделете.

2. Запарете зеления чай в същото количество гореща вода за 3-5 мин. (според листата, които използвате). Отцедете и смесете с кокосово мляко, разбъркайте с пилешкото.

3. Сотирайте пилешкото до готовност, около 10-15 мин., според това колко тънко са нарязани гърдите. Отцедете излишните течности.

4. Сотирайте лука и зелето в малко олио, докато зелето омекне, а лукът стане полу-прозрачен. Прибавете доматите и гответе още няколко минути.

5. В отделен тиган, за да не се смесват цветовете, сотирайте сладкия картоф до омекване.

6. Подредете канапе от зелето, лука и доматите. Покрийте със сладък картоф и прибавете пилешкото отгоре. Поднесете с бял или шафранов ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта