Регистрация

Пилешко с картофи в пергамент на тиган

Пилешко с картофи в пергамент на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 204

Печено пилешко в хартия с моркови, картофи, лук и соево-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • сол и пипер
  • 30 мл олио
  • 30 мл соев сос
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 400 г картофи

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапчици, поръсете със сол и пипер и прехвърлете в купа.

2. Моркова и лука нарежете на полумесеци и добавете при филето.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на хапки с размера на пилешкото. Изсипете при останалите продукти.

4. В купа разбъркайте олиото със соевия сос, намачкания чесън и червения пипер. Залейте с тази смес продуктите в купата, ръснете още сол и пипер, ако смятате, че е необходимо и разбъркайте.

5. Вземете 2 листа хартия за печене тип пергамент. Нека са големи. Разпределете ястието в тях.

6. Завъртете крайщата на бонбон и завържете с подходящ конец или метално телче двата бонбона. Леко натиснете, за да се сплеснат продуктите в тях.

7. Сложете вързопите в сух тиган с незалепващо покритие с прещипаната част нагоре. Пуснете котлона на умерен огън, похлупете с капак и оставете да се готви 20 минути.

8. Внимателно обърнете вързопчетата и оставете под капак да се запекат и от другата страна за още 10 минути.

9. Поднесете по вързопче в порция.

 

Източник: YouTube/Вкусньiе Идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта