Регистрация

Пилешко с гъби между пластове картофи

Пилешко с гъби между пластове картофи
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 901

Мусака с варени картофи и сърцевина от пилешко месо с гъби, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 голям морков
  • 600 г пилешко месо (без кост)
  • сол и пипер
  • 250-300 г гъби
  • 50-80 г масло
  • 1 яйце
  • 70 мл топло мляко
  • пресен или див лук за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте, сложете в тенджера и сварете до готовност.

2. През това време нарежете лука на тънки полумесеци, гъбите - на по-дебели, моркова - на малки кубчета, а пилешкото месо на хапчици.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган, запържете лука до съвсем леко позлатяване, добавете моркова, гответе още три минути на умерен огън, след това засилете котлона и вкарайте в ястието и пилешкото месо. Гответе 4 минути при периодично бъркане, докато месото побелее от всички страни.

4. Вкарайте и гъбите в запръжката и гответе три минути като овкусите със сол и пипер. След това захлупете под капак, намалете огъня и оставете за 10 минути.

5. Сварените картофи намачкайте на сравнително гладко пюре с маслото, млякото, яйцето, сол и пипер на вкус.

6. Неголяма тава намажете с олио по дъното и стените. Половината от пюрето разнесете по дъното, за да се получи плътен пласт. Заравнете го с обратното на мокра лъжица.

7. Отгоре изсипете запръжката с гъби, заравнете и нанесете втората част пюре. Заравнете финално.

8. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 35 минути.

9. След изваждане изчакайте 5-8 минути да се охлади, по желание поръсете с наситнен пресен или див лук и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта