Регистрация

Пилешко с ананас, сварено в мляко

Пилешко с ананас, сварено в мляко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2403

Пилешки бутчета с Пет подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 цели пилешки бутчета – около 900 г (нарязани на малки парчета, ако така предпочитате)
  • 2 с.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. китайска смес Пет подправки (звездовиден анасон, карамфил, канела, сечуански (китайски) пипер и семена от резене)
  • 10 скилидки чесън, накълцани
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на дребно
  • 1 с.л. масло
  • ананас от консерва със сока (225 г)
  • 1-2 ч.л. лют червен пипер кайен
  • 1 ч.л. канела
  • прясно мляко (500-600 мл)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешките бутчета в смес от сол, захар, черен пипер, смес „Пет подправки“, чесън и ананас от консерва със сока за около 20-30 мин. Оставете настрана.

2. Междувременно нарежете на дребно лука.

3. Нагорещете тиган, добавете 2 ч.л. олио и 1 с.л. масло. Когато олиото и маслото се нагорещят, сложете в тигана лука и го пържете, докато стане прозрачен. По-късно, докато готвите пилето, ще запържите лука.

4. Добавете пилешките бутчета. Оставете маринатата с ананаса в отделна купа. Намалете степента на огъня до средно висока. Запържете до кафяво пилешките бутчета от всички страни. Докато те се готвят, лукът ще се е запържил и ще е придобил тъмнокафяв цвят.

5. Когато пилешките бутчета също покафенеят, но още не са напълно готови, ги свалете от огъня и ги оставете настрана.

6. Излейте ананасите в тигана, добавете ¾ ч.л. сол и запържете ананаса, докато стане златистокафяв, а краищата му покафенеят.

Добавете пилешките бутчета, излейте цялата марината и мляко. Течността би трябвало да покрие бутчетата. Докато бутчетата се варят, разбърквайте от време на време, за да се погълнат всичките подправки.

Когато станат готови, бутчетата и ананасът трябва да бъдат много крехки и сочни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта