Регистрация

Пилешко със сметана, бекон и сирена

Пилешко със сметана, бекон и сирена
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1934

Пилешки хапки с бекон в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 200 г бекон
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • 25 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 250 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. брашно
  • 250 мл течна готварска сметана
  • 150 г кашкавал
  • 50 г пармезан
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на сочни хапки и обтрийте със сол и пипер. Покапете с олиото и запечатайте в сгорещен тиган до побеляване от всички страни. Извадете в чиния.

2. В същия тиган запечатайте и бекона, нарязан на ситни кубчета. Извадете при пилешкото.

3. Намалете огъня, добавете маслото и запържете в него наситнените лук и чесън.

4. Налейте бульона и щом кипне, на тънка струйка добавете брашното, предварително разбъркано в 5 с.л. вода. Бъркайте до разпадане на бучките.

5. Налейте сметаната и оставете да закъкри. Рендосайте кашкавала.

6. Добавете пилешкото и бекона в ястието и гответе 5-6 минути на умерена температура. Добавете 100 г от кашкавала и целия пармезан. Разбъркайте.

7. Добавете наситнените листа на магданоза, овкусете финално със сол и пипер и разпределете по порции. Поръсете с още кашкавал докато е топло.

8. Поднесете с гарнитура от варени или печени картофи.

 

Източник: YouTube/Twisted

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта