Регистрация

Пилешко руло с кайсии и орехова коричка

Пилешко руло с кайсии и орехова коричка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1401

Пълнени пилешки гърди със сушени плодове и панировка от смлени орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • комплект пилешки гърди
  • 100 г орехи
  • сушени кайсии (около 10 броя сочни)
  • 1 с.л. мляко
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-4 скилидки чесън
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Разделете комплекта пилешки гърди на двете основни меса. Вземете едното и го разрежете по ширина така, че да се изтъни и да се превърне в голяма тънка пилешка пържола. Не режете докай. Просто обърнете местото, за да стане котлет. След това направете същото и с втората гърда.

2. Намачкайте чесъна на паста и го смесете със сол и пипер. След това обтрийте с тази смес двустранно мръвките.

3. Подредете във вътрешността на всяка сушени кайсии и след това завийте на руло. Фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтвори.

4. Орехите смелете в блендер на едро орехово брашно.

5. Разбийте яйцето с млякото и щипка сол.

6. Овъргалйте рулото първо в яйце, а след това и в орехи.

7. Можете да изпържите на тиган или пък за да запечете на фурна. Ако сте си избрали по-вредния и вкусен начин, внимавайте да не ороните орехите при обръщането. Сипете повечко мазнина за пържене и гответе до получаването на златиста коричка. След това извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди. Ако ще печете, положете алуминиево фолио в тавичка с гладката страна нагоре и намазнете щедро с олио или зехтин. Сложете месцата, поръсете ги с вода от намокрените си ръце и захлупете с фолио с глаката страна навътре. Печете 30 минути на 220 градуса, след това махнете фолиото и допечете още 5-8 минути на 180 градуса.

Сервирайте със свежа салата и сос за потапяне. Малко мармалад пак се връзва идеално с месото. Препоръчваме боровинково, ягодово или кайсиево сладко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта