Регистрация

Пилешко руло с гъби и кашкавал

Пилешко руло с гъби и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 102

Руло от пилешки гърди с плънка от гъби, сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди
  • 250 г пресни гъби (печурки, манатарки, кладница)
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 ленти бекон
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • мащерка, босилек или розмарин по желание (по-добре пресни, но може и сухи)
  • 150 г кашкавал, твърда моцарела или чедър

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разделете на 2 парчета през средата (на лява и дясна гърда). Всяко от парчетата изтънете като разрежете през средата по ширина, но не режете докрай. Целта е да се получи голяма и тънка пилешка пържола. Обтрийте месото със сол и пипер и покапете със зехтина. Заделете настрана да чака реда си.

2. Наситнете лука и чесъна. Гъбите почистете и нарежете на малки парченца. Ако използвате прясна подправка, наситнете и нейните листенца.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука. Щом стане прозрачен, добавете маслото и гъбите и гответе докато гъбите си пуснат водата и тя се изпари.

4. Добавете чесъна, прясната подправка, сол и пипер на вкус. Разбъркайте и дръпнете настрана да изстине.

5. Рендосайте кашкавал.

6. Върху рогозка или стреч фолио подредете 4 от лентите бекон, като гледате да вървят в една посока. Отгоре сложете пилешка пържола. В нея сложете половината от плънката, после и половината от рендосания кашкавал и завийте на руло. По желание го фиксирайте с клечки за зъби, за да не се отвори. Можете и да вържете с конец.

7. Печете в предварително загрята на 200 градуса за 20-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта