Регистрация

Пилешко къри с домати и лук

Пилешко къри с домати и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 173

Индийска пилешка яхния.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 домата
  • 2 глави лук
  • 1 люта чушка
  • 10-тина стръка пресен кориандър
  • 3 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. къри на прах
  • 1/2 ч.л. джинджифил на прах
  • 3 дафинови листа
  • 2-3 зрънца зелен кардамон (ако имате)
  • 1 ч.л. сол
  • 800 г пилешки гърди
  • 2 с.л. гарам масала
  • 450 мл вода или пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовки като нарежете лука на тънки полумесеци, доматите - на кубчета, а пилешките гърди на едри парчета. Наситнете чесъна, лютото чушле и кориандъра.

2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука за 3 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе още минута на умерен огън.

3. Добавете доматените кубчета, разбъркайте хубаво и захлупете под капак да се готви 4 минути.

4. Овкусете с червения и черния пипер, кърито на прах, джинджифила на прах, дафиновите листа и кардамона. Посолете. Добавете наситнената люта чушка и разбърквайте минута докато се смесят ароматите. После вкарайте в ястието и пилешкото месо и оставете под капак за 1 минута.

5. Овкусете с гарам масалата, разбъркайте и задушете за 3 минути. Налейте водата, размешайте хубаво и оставете да къкри под капак за 15 минути.

6. Овкусете с кориандъра, разбъркайте, оставете без капак за минута и разпределете в порции. Сервирайте с поръска от листа пресен кориандър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта