Регистрация

Пилешки щрудел с царевица

Пилешки щрудел с царевица
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4548

Баница с бутер тесто и плънка от месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2/3 от 1 правоъгълен лист бутер тесто, размразено според указанията на опаковката
  • 1 голям морков, сварен и нарязан на кубчета
  • 1 голям картоф, сварен и нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. замразена царевица, размразена (по желание: може да използвате микс замразени зеленчуци - грах, моркови, царевица, вместо морков и царевица)
  • 2 ч.ч. сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. царевично брашно, смесено с 2 с.л. вода
  • 1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

На пълнежа:

1. Сгорещете олио в тигана и добавете пилешкото, царевицата, моркова и картофа. Запържете леко, като разбърквате, за 2-3 мин.

2. Ако е прекалено течно, добавете разреденото царевично брашно, докато се сгъсти съвсем.

3. Добавете сол и пипер на вкус и заделете да се охлади.

На кората:

4. Загрейте предварително фурната на 175ºС.

5. Пригответе кората.

6. Добавете плънката, след това яйцето отгоре.

7. Затоворете и залепете кората тесто и намажете с масло.

8. Печете в предварително загрятата фурна за 25-30 мин. или до златисто-кафяво.

9. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта