Регистрация

Пилешки шницели

Пилешки шницели
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4628

Пилешко на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно пилешко месо
  • 2 необелени настъргани тиквички
  • 1 яйце (или два белтъка)
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. пресен магданоз, нарязан на кубчета
  • сол
  • 1/2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте незалепващ тиган на среден до слаб огън.

2. В голяма купа обединете всички необходими продукти. Разбъркайте добре с ръце. Когато тиганът е загрял хубаво, намажете със салфетка зехтин. Не слагайте много мазнина. Намажете и ръцете си.

3. Оформете малки топки (колкото кайсия) от пилешката смес, сложете ги върху нагорещения тиган и ги приплескайте с гърба на лъжица. Печете шницелите докато са почти готови и обърнете от другата страна до покафеняване.

4. Поднесете топли.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта