Регистрация

Пилешки хапки с лук и сметана

Пилешки хапки с лук и сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 313

Пържено пилешко в масло с лук и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г пилешко месо от бутче, гърди или смесено
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. сметана
  • 70 г масло
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на малки хапки, а лука наситнете.

2. Изсипете месото в 10 г масло, смесено със 1 с.л. олио в тигана и пържете до готовност, като разбърквате периодично.

3. Извадете месото, сгорещете още 10 г масло и 1 с.л. мазнина и запържете в тях лука до позлатяване.

4. Върнете пилешките мръвки и овкусете със сол и черен пипер. Гответе докато омекнат.

5. Сложете в тигана останалите 50 г масло и изсипете брашното. Разбъркайте докато се разтопи.

6. Изсипете сметаната, захлупете с капак и гответе няколко минути на слаб огън до пълна готовност на мръвчиците.

7. Поднесете, като поръсите с наситнен магданоз и любимата гарнитура по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта