Регистрация

Пилешки стрипсове - панирани хрупкави гърди

Пилешки стрипсове - панирани хрупкави гърди
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1203

Пържени пилешки филенца с панировка от брашно и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 1 яйце
  • 80 мл кисело мляко + 20 мл вода или 100 мл кефир
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сух джинджифил
  • 1 ч.л. червен пипер (може и пикантен)

За панировката:

  • 130 г брашно
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • около 400 мл олио или друг тип растителна мазнина за дълбоко пържене
  • сос от вид по желание за поднасяне (кетчуп, барбекю, млечен, чеснов, майонезен)

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете напречно на тънки дълги парчета. Дебелината трябва да е около 1/2 см., а дължината - колкото си е на гърдата.

2. В купа чукнете яйцето, разбийте с тел и добавете кефира/киселото мляко с вода и изброените сосове и подправки. Разбъркайте хубаво и накиснете пилешките филенца за половин час в тази смес, като ги овъргаляте добре. Приберете в хладилника да се мариноват.

3. Смесете брашното с изброените подправки за панировката и разбъркайте хубаво.

4. Сгорещете на умерен към силен огън растителната мазнина в неголям тиган - трябва да се получат условия за дълбоко пържене - храната да се потапя и да потъва напълно в олиото.

5. Без да отцеждате особено много пилешкото от маринатата, овалвайте в брашнената панировка много добре и пускайте в сгорещената мазнина. Пържете около 2-2:30 минути и вадете с щипки в чиния, застлана с домакинска хартия.

6. Поднесете топло със сос по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта