Регистрация

Пилешки стрипсове на фурна

Пилешки стрипсове на фурна
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 951

Печено пилешко филе с галета и кашкавал тип хрупкави хапки от пилешки филенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди (пилешко филе)
  • 1 яйце с готовност за второ
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. с връх горчица
  • 1 ч.ч. брашно
  • 70 г кашкавал
  • черен пипер
  • 100 г галета

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на лентички с цялата му дължина и дебелина, като прецените ширината да е около 1,5 см. Нека парчетата не са малки. Прехвърлете в купа.

2. Залейте със соевия сос, добавете горчицата, черен пипер на вкус и намачкания чесън. Разбъркайте много добре, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути. Може и 12 часа.

3. В една чиния си разбийте яйце и подгответе второ встрани, ако не стигне. В дуга сипете брашното. В трета - добавете галетата, а върху нея настържете на ситно ренде току-що извадения от хладилника кашкавал и разбъркайте. Застелете си голяма тава с хартия за печене.

4. Взимайте пилешко филенце, овалвайте първо в брашно, след това в разбито яйце, после в галета и на финала редете в тавата. Работете така докато направите цялото месо.

5. Пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

6. По желание поднесете с барбекю сос или сос от равни количества майонеза и кисело мляко с намачкан чесън, сол и наситнен копър или босилек.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта