Регистрация

Пилешки рулца в бекон с босилек

Пилешки рулца в бекон с босилек
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 222

Пилешки рулца с кашкавал и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цели пилешки гърди
  • 16 ленти бекон
  • 32 листа босилек
  • 8 плочки сирене за сандвичи (или ленти кашкавал)
  • сол и пипер

За соса:

  • 80 г масло
  • 4-6 скилидки чесън
  • риган на вкус

Начин на приготвяне:

1. Всяка от пилешките гърди разделете на лява и дясна и после всяко от парчетата разполовете през средата на дебелината, за да се получат тънки и големи месца. От цялото количество трябва да ви излязат 8 тънки пържоли.

2. Обтрийте пилешките шницели със сол и пипер.

3. Сложете по плочка сирене, върху него разпределете 3 листа босилек и завийте на руло.

4. Всяко руло облицовайте с по 2 ленти бекон. Застопорете с клечки за зъби.

5. Разтопете маслото и смесете с намачкания на паста чесън, малко сол и пипер и риган. Намажете рулата и малка тавичка, в която ще се готвят.

6. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

7. Сервирайте топли със заливка от останалия маслен сос и подходяща гарнитура.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта