Регистрация

Пилешки пържоли с портокали и ябълки

Пилешки пържоли с портокали и ябълки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 927

Мариновано пилешко в портокалов сос, увито на вързопчета с парчета портокали и запечено в компанията на мед, горчица и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пържоли от пилешки бутчета без кост
  • 2 портокала
  • 2-3 ябълки
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. мед
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Пържолите поръсете двустранно със сол и пипер и прехвърлете в купа.

2. В купичка смесете кората на половин портокал (вземете си портокал с ядлива кора), сока на другата половина портокал, меда и горчицата и разбъркайте хубаво. Залейте пилешкото и оставете да се маринова 2 часа.

3. Обелете другия портокал и разделете на парчетата едно от друго.

4. Взимайте пържола и увивайте по 1-2 портокалови парчета в нея. Навивайте на руло и фиксирайте с клечка за зъби. Редете в неголяма тава, но с леко отстояние едно от друго. Залейте подредените пилешки вързопчета с портокали с отцедилата се марината в купата. Покрийте тавичката с фолио и вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

5. Ябълките обелете само ако са купени. Домашните оставете с кората. Разрежете на осмини и почистете неядливата сърцевина.

6. Извадете тавата от фурната, подредете парчетата ябълки между пилешките рулца и приберете обратно ястието на същата температура, пак за 35 минути, но без фолио.

7. Поднесете с гарнитура по желание и се насладете на вкусно пилешко с плодове, мед и горчица.

 

Източник: YouTube/Кулинрка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта