Регистрация

Пилешки пържоли с гъби, вино и гарнитура



Пилешки пържоли с гъби, вино и гарнитура
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1289

Крехко пилешко с бяло вино, пушено сирене, гъби и гарнитура от задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки пържоли на фурна, изпечени в компанията на лук, гъби, топено сирене и бяло вино и поднесени с гарнитура от задушени моркови с грах, броколи и масло, се готвят в канала Dazzle Spoon. Това е леко основно с месо и зеленчуци, подходящо за семейна вечеря или обяд. Направата е лесна, а крайният резултат - вкусен, питетален и сравнително лек за стомаха, ако се хапва без хляб.

На дъното на йенска тава или друга тава с високи бордове се разпределя наситнен или минат през чопър лук. Върху него се редят гъбите и топеното сирене на парченца. Овкусява се със сол и пипер, отгоре полягва пилешкото месо, предварително овкусено със сол, пипер и куркума. Залива се с бяло вино и вода и се пече на 180 градуса за 45-60 минути.

Докато ястието се готви, се приготвят задушените зеленчуци, като грахта се кипва в малко вода, добавят се моркови, броколи, по желание лук и на финала масло. След като се отпуснат зеленчуците, се овкусяват със сол и пипер. Можете да си вземете директно от готовите миксове зеленчуци за гарнитура. Ястието се сервира със зеленчуците встрани. Как точно се прави - гледайте във видеото по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта