Регистрация

Пилешки крилца в пикантна марината

Пилешки крилца в пикантна марината
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6020

Печени пилешки крилца със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,8 кг пилешки крилца, разделени на порции, почистени откъм краищата
  • 1 голяма бутилка лют сос
  • 1 кубче масло
  • 2 с.л. течен пушек или сос барбекю
  • 1 с.л. сос Уорчестършир
  • 1¼ ч.л. счукан чесън
  • ¼ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. пипер
  • 3 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете много добре пилешките крилца.

2. Овкусете с малко сол и ги изпържете на няколко пъти на маслена баня за около 10 мин. или до златисто-кафяво.

3. Отцедете от излишната мазнина.

4. Пригответе соса като смесите лютия сос с разтопеното масло, сол и пипер на вкус, соса "Уорчестършир", течния пушек и счукания чесън в тенджерка на слаб огън.

5. Потопете всяко крилце в така получения сос и ги подредете в огнеупорен съд за печене.

6. Ако остане сос, го полейте върху крилцата.

7. Печете във фурната на 180°С за 45 мин., покрити с алуминиево фолио.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта