Регистрация

Пилешки карантийки на шиш



Пилешки карантийки на шиш
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 730

Пилешки шишчета с дробчета и сърчица, печени на грил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.06.2017

Топлото време ни приканва да нахвърляме парчета месо в марината и да се преместим от кунята на барбекюто, където да зацвърчат апетитни мръвчици, които да се превърнат в питателна и апетитна храна, носеща онзи специфичен дъх на нещо, сготвено на барбекю. И за да сме малко по-нетрадиционни, Лора и Стоян предлагат да си направим шишчета, но от пилешка карантия.

За целта правим два типа шишчета - от пилешки сърца и от пилешки дробчета. Нанизаните на желязото дробчета се намазват с олио и се пекат на скарата, а малко преди да са напълно готови, се намазват със светал соев сос, за да хванат апетитна коричка. Пилешките сърца обгрижваме малко повече. Те се мажат с ароматна паста от джинджифил, чесън, соев сос и кафява захар. Следва да се изпекат за кратко. Ако не обичате сочна и кървава сърцевина, можете да ги сварите преди печенето.

Най-накрая дробчета и сърчица се поднасят с препечен на грил хляб, намазан с чесън. Остава да си вземем любимия сос и да похапнем сладко-сладко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта