Регистрация

Пилешки дробчета с лук и ориз



Пилешки дробчета с лук и ориз
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1560

Фламбирани дробчета с мармалад от лук и канапе от ризото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.06.2018

Многокомпонентно основно с пилешки дробчета, лучен мармалад и ризото поднасят Лора и Стоян, за да предложат луксозна чиния, комбинирала много продукти и техники, с която можете да впечатлите дори професионални готвачи. Разбира се, можете да взаимствате идеите по отделно и да ги съчетаете в свои комбинации, защото първо се приготвя мармалад от карамелизиран червен лук с червено вино, след това - традиционно ризото със зеленчуци и на финала - пилешки дробчета с бренди и левурда.

Започваме с лука, като го нарязваме на тънки полумесеци, пресипваме в касерола със зехтин и готвим докато започне да се карамелизира. Добавя се захар, после и балсамов оцет. Щом се редуцира, се налива и десертно червено вино. Когато и то позиври, се маха от котлона и се монтира със студено масло.

Следва ризотото - ориз арборио се запържва в зехтин, налива се бяло вино, готви се до абсорбиране на течността, после се добавя пилешкия бульон и ястието къкри до сгъстяване. Подправя се със сол, пипер и рендосан пармезан, маха се от котлона и се разбърква с наситнен магданоз, масло и част от лучения мармалад.

Дробчетата се запържват в зехтин с пресен лук. Добавя се брендито и се фламбира. Щом се сготвят, се разбъркват с подправки и наситнена левурда.

Ястието се сервира като за основа се полага ризотото, отгоре следват дробчета и за финал карамелизирания лук.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта