Регистрация

Пилешки дробчета с лук и домати по индийски

Пилешки дробчета с лук и домати по индийски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1259

Задушени пилешки дробчета с чесън, джинджифил, домати и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки дробчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 с.л. кориандър на прах
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 3-4 домата
  • 2 глави лук
  • 30 г масло
  • 1 ч.л. пресен джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • още сол и кориандър
  • 1 с.л. гарам масала (ако имате)
  • 1-2 зелени люти чушлета
  • пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Дробчетата почистете, ако има нужда. Сложете ги в купа, поръсете със солта, лютия пипер, куркумата и кориандъра, разбъркайте и оставете настрана.

2. Рендосайте джинджифила, наситнете чесъна, нарежете на кубчета лука, а доматите рендосайте.

3. Сгорещете маслото във висок тиган. Запържете лука в него за 3 минути, след това добавете сол и кориандър на прах, гответе още минута и добавете чесъна и джинджифила. След 2 минути залейте с рендосаните домати, оставете да кипне и да ври 5 минути до леко сгъстяване.

4. Добавете дробчетата, кипнете и захлупете с капак да се готвят 10 минути.

5. Поръсете с гарам масала, още сол при нужда и нарязаните на едро люти чушлета. Захлупете под капак и оставете да се готви 3-4 минути.

6. През това време наситнете листата кориандър/магданоз. С част от тях поръсете ястието и разбъркайте. С останалите поръсете след разпределяне в индивидуалните порции.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта