Регистрация

Пилешки дробчета по ловджийски

Пилешки дробчета по ловджийски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5914

Пилешки дробчета с лук, суджук и бекон - една добра манджа за авери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама пилешки дробчета
  • 2-3 глави кромид лук
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 5-6 гъби печурки
  • 1 чаша червено вино
  • 50 грама бекон
  • 50 грама луканка или суджук
  • 1-2 лъжици доматено пюре
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се сипва малко олио и се слага бекона, нарязан на малки парчета. Добавя се и нарязанитя на филии лук . Задушаваме  до леко златист цвят и наливаме виното.

След като изври част от течността, пускаме изимитите и нарязани дробчета да се готвят с останалите продукти в тигана. След около 5 минути прибавяме и нарязаните на жулиени червени и зелени чушки, гъбите, доматеното пюре и подправките. Ястието ври на тих огън без да се бърка 15-20 минути и малко преди да стане готово, се добавя и луканката. Готово е, когато остане само на мазнина.

Сервираме пилешките дробчета с нарязан на ситно магданоз.

Добър апетит!

пилешки дробчета с луканка и сос

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта