Регистрация

Пилешки бутчета с ориз в йенска тава

Пилешки бутчета с ориз в йенска тава
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1014

Печено пилешко с ориз и запръжка в стъклена тава.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. сол + 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 150 г бял ориз
  • 450 мл вода
  • 1 ч.л. червен пипер + 1 ч.л. сол + лют и черен пипер на вкус
  • още червен пипер за украса

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета огледайте за перушинки и прехвърлете в купа. Поръсете с 1/2 ч.л. сол, 1/4 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. червен пипер. Залейте със зехтина. Разбъркайте с ръка и оставете настрана. Измийте добре ръката си.

2. Лука нарежете на кубчета, а моркова - рендосайте на едро ренде. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 4 минути, след това добавете моркова и бъркайте още 5 минути. Прехвърлете запръжката в йенска тава и заравнете на дъното.

3. Измийте ориза и го разпределете върху зеленчуците в тавата.

4. Сипете водата в тигана от готвенето на запръжката и подгрейте до кипване. Поръсете останалите сол и червен пипер и добавете черен и лют пипер на вкус.

5. Залейте ястието. Подредете пилешките бутчета върху ориза и пъхнете във фурната.

6. Включете на 180 градуса и оставете вътре гозбата за 70 минути. След изваждане ръснете още червен пипер за украса.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта