Регистрация

Пилешки бутчета със зеленчуци и бяло вино



Пилешки бутчета със зеленчуци и бяло вино
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1405

Пилешко със зеленчуци и леща в сметанов сос с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.04.2018

Пилешки бутчета яхния готвят Лора и Стоян, като правят шарена манджа с пилешко, моркови, леща и сос от бяло вино, горчица, бульон и заквасена сметана. Получава се питателно ястие с елегантен вид и наситен вкус с деликатен дъх на мащерка. Една идеална комбинация от продукти и подправки.

Пилешките бутчета се овкусяват със сол и пипер и остават да почакат докато наситним морковите, лука и чесъна. След това се сгорещява касерола и на сухо се запича пилешкото като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се поставя първо с кожата надолу. Така пуска мазнина, в която се пържи в собствен сос. След като се запечата месото, се изважда временно, а в неговата мазнинка влизат наситнените лук, моркови и чесън. След като поомекнат, се добавя и нарязан пушен бекон. Готви се известно време, налива се бяло вино и пилешки бульон и се добавя горчица, дафинов лист и мащерка. Бутчетата се връщат в съда, отгоре се изсипва лещата и се долива вода. Оставя се под капак да къкри за 40-тина минути.

По време на готвенето е добре да извадим бутчетата, за да не се преварят. След 20-25 минути от кипването, се очаква да са готови. Сосът се обогатява с добавка от заквасена сметана. На финала ястието се сервира като се налива зеленчуковата яхния в индивидуални порции и отгоре се разпределят бутчетата. Украсява се с праясна мащерка и се поднася топло, по желание с хляб за топкане в богатия сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта