Регистрация

Панирани пилешки бутчета с гарнитура



Панирани пилешки бутчета с гарнитура
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2161

Сочно хрупкаво пилешко с коричка и гарнитура от зелева салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът Хапка отново гали очите, като ни предлага да зарадваме небцата си със сочно пилешко месо, сгушено под ароматна панировка с много подправки. И за да не ни стане тежко от чистото месо, минало и през пържене, получаваме като бонус една свежа идея за прясна салата с вкусен дресинг. Авторите изчисляват, че порция от това удоволствие ще струва само 3:50 лв., което изглежда доста блазнещо.

Първо разделяме 4 пилешки бутчета на горна и долна част, а след това ги овалваме в смес от кисело мляко, сол, лимонов сок и горчица. Оставяме настрани да се маринова, а през това време правим панировката, като смесваме брашно с подправки на прах - сол, черен и пушен червен пипер, джинджифил, мащерка, сухи лук и чесън. Следва да овъргаляме бутчетата в така направената панировка без да ги оттръскваме от киселото мляко. После ги мятаме съвсем кратко в силно сгорещено олио, а след това подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Готвим на фурна за половин час.

През това време по желание можем да си направим апетитна зелева салата като наситненото зеле смесим с рендосани моркови, наситнен лук и залеем с дресинг от майонеза, кисело мляко, бял оцет, захар и сол. Накрая поднасяме бутчетата с гарнитурата и се наслаждаваме. Това е идеално мезе за бира.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта