Регистрация

Пилешки бутчета по ливански

Пилешки бутчета по ливански
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 313

Пилешко по ливански или мариновано пилешко в кисело мляко с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,8 кг пилешко (може да комбинирате бутчета и бяло месо по желание или да си порцирате цяло пиле)
  • 250 мл кисело мляко
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.л. кимион
  • 1,5 ч.л. кориандър (сух или наситнен пресен)
  • листата на 7 стръкчета магданоз
  • 3 с.л. лимонов сок
  • растителна мазнина
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета (разделени на горно и долно) или парчетата месо обтрийте със сол.

2. В купа изсипете киселото мляко и добавете в него наситнените листа магданоз и кориандър, кимиона, още сол, намачкания на паста чесън и лимоновия сок. Разбъркайте.

3. Овъргалайте добре парчетата месо в маринатата и приберете в хладилник за 2 часа или цяла нощ.

4. Извадете месото от маринатата без да махате полепналия по него сос. Печете на намазнен грил тиган, скара, а може и в тавичка на 200 градуса за около 25 минути.

5. Поднесете с печени зеленчуци или бял ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта