Регистрация

Пилешки бутчета в марината от смлени зеленчуци

Пилешки бутчета в марината от смлени зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1198

Мариновани бутчета в зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг пилешки парти бутчета (само долната част от бутчето)
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 1 твърд домат
  • 1 голяма глава лук
  • листата на връзка магданоз
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • лют пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Пичистете бутчетата и ги прехвърлете в голяма купа.

2. Почистете и нарежете на едро чушката, лука, домата, скилидките чесън и магданозените листа.

3. На един или два пъти смелете тези продукти в чопър като добавеите зехтина, сол и трите вида пипер (от лютия сложете колкото харесвате). Ако купата на чопъра ви е малка, след смилане изсипете в друга купа, за да разбъркате хубаво маринатата заедно, когато е готова. Така подправките ще се разнесат равномерно в нея.

4. Залейте бутчетата с маринатата, овъргаляйте хубаво и оставете за 1 час на стайна температура да се овкусят.

5. Изпечете на скара, грил тиган, барбекю или фурна, като НЕ оттръсквате маринатата, полепнала по бутчетата. Ако готвите на фурна, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

6. Можете да поднесете с барбекю сос за топкане.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта