Пилешки бургер
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3379
Пилешки бургер с китайски подправки, зеленчуци и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 бр. пилешко бутче или гърди, обезкостени
За маринатата:
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. мирин
- 1 с.л. вино
- 2 с.л. соев сос
Друго:
- 1 питка за бургер, разполовена
- 2 листа маруля
- 1 резен лук, сотиран до леко покафеняване
- майонеза
Начин на приготвяне:
1. Смесете маринатата.
2. Полейте пилешкото и мариновайте за поне ½ час.
3. Поръсете пилешкото с царевично брашно и го сотирайте в тиган докато почернее леко. Отцедете от излишната мазнина.
4. Полейте с останалата марината пилешкото в тигана.
5. Гответе до сгъстяване на соса.
6. Сложете парчетата пилешко върху марулята, покрийте с лука и майонезата в разполовената питка.
Най-важните съставки
вино, захар, лук, майонеза, маруля, оризово вино мирин, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, питка, соев сос
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ