Регистрация

Пилешка яхния с топено сирене в доматен сос

Пилешка яхния с топено сирене в доматен сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4905

Яхния "Хрисула" с пилешки гърди в йенска тавичка, по идея на Марчела Саватова.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • комплект пилешки гърди
  • 1 пушено сирене
  • 2 големи консерви обелени домати на парчета.
  • 1 голяма глава зрял лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматено пюре
  • щипка чубрица
  • щипка риган (любимата подправка на доматите)
  • 3-4 листа босилек (ако нямате, не е проблем)
  • 4 с.л. зехтин (в краен случай може и олио, но няма да е така вкусно и здравословно)
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешките гърди да готовност за около 15-20 мин.

2. Подгответе йенска тавичка и сложете всички продукти в нея. Първо накъсайте на парчета пилешките гърди. Изсипете при тях двата буркана с домати, лъжицата доматено пюре, зехтина, нарязания на ситно лук и чесън. Овкусете със сол, червен и черен пипер, както и добавете щипка чубрицата и риган. Ако имате босилек, прибавете няколко листа, ако нямате - не е проблем. Всичко това разбъркайте и добавете към него нарязаните парчета с топеното сирене. (Може да сложите всякакво топено сирене, просто не го щадете, защото ще направите компромис с вкуса.)

3. Печете във фурна под капак на 180-200 градуса за около 1 час.

Ястието е много вкусно както топло, така и студено. Може да си топите в него с парче хрупкав селски хляб. Експериментирайте с различни видове топени сирена. Не е задължително да използвате само пилешки гърди, ястието става страхотно и с други части от тази птица. Отдайте се на въображението си и няма да сбъркате!

Добър апетит!

 

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта