Регистрация

Пилешка супичка с картофи и фиде

Пилешка супичка с картофи и фиде
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1364

Супа с пилешко, фиде и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 л вода
  • 700 г пилешки гърди
  • 1-2 моркова
  • 1 глава лук
  • 3-5 картофа
  • шепа фиде
  • сол и пипер
  • копър за поръска

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре месото и го нарежете на парчета. Сложете водата да кипва и щом заври, пуснете пилешките филета в нея. Оставете да къкрят на умерен огън 25 минути. Периодично отпенвайте.

2. Докато месото се вари почистете лука и го наситнете. Моркова измийте и нарежете на четвъртити парченца. На финала (за да не потъмняват) обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Оставете ги да киснат във вода докато им дойде времето.

3. След 25 минути извадете месото и оставете настрана. Пуснете лука и морковите в бульона. Пет минути по-късно добавете и катофите.

4. Когато месото спре да пари на пръстите, го накъсайте на парченца или го нарежете. Върнете в супата някъде 5-10 минути след като сте сложили картофите. Овкусете със сол и пипер и гответе докато картофените кубчета се разварят. Добавете фидето и изчакайте още 5-8 минути.

5. Поръсете с наситнен копър и сервирайте с резен лимон по желание

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта