Регистрация

Пилешка супа с целина и фиде

Пилешка супа с целина и фиде
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 7994

Супа с цяло пиле и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 л вода
  • 1 (около 2 кг) цяло пиле, нарязано на порции
  • 1 голяма глава лук, обелена и разполовена
  • 3 дафинови листа
  • 10 зърна черен пипер
  • 2/3 + 1/3 връзка целина, листата заделени
  • 500 г моркови + 500 г моркови, обелени и нарязани на филийки
  • 3 с.л. нарязана лимонова трева (по желание)
  • 1/4 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 пакет (250 г) яйчено фиде (можете да замените и с обикновено)

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешкото и водата в голяма тенджера на силен огън и оставете да заври. Намалете котлона, покрийте с капак и варете на слаб огън, като отстранявате пяната по повърхността от време на време, за 30 мин.

2. Сложете обеления лук, дафиновите листа, зърната черен пипер, стръковете целина, целите моркови и лимоновата трева в съда и варете покрито на слаб огън за 1 ч.

3. Прецедете бульона и заделете пилешкото. Когато се охлади достатъчно, го накъсайте или нарежете на хапки, като отстраните кожата преди това.

4. Върнете прецедения бульон в тенджерата на силен огън и прибавете нарязаната целина и нарязаните моркови. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте с капак. Варете на слаб огън за 20 мин. или до омекване на морковите.

5. Нарежете листата целина и ги прибавете, заедно с фидето, в тенджерата. Варете на слаб огън до готовност на фидето - още около 10 мин.

6. Прибавете пилешкото, изчакайте да се стопли равномерно и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта