Регистрация

Пилешка супа с крема сирене

Пилешка супа с крема сирене
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 64

Супа с пилешко, крем сирене и люто чушле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешко месо (най-добре гърди, но може и пържола от бутче без кожа)
  • 1 бучка крема сирене или 1 кутия триъгълни сиренца за мазане
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка
  • 1,3 л. пилешки бульон
  • 2 с.л. царевично брашно
  • подправки - къри на прах, сол, черен и червен пипер, кимион
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • магданоз или кориандър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапки, а лука - наситнете. Сгорещете олиото в тенджерка, добавете лука и гответе до прозрачност. След това изсипете при него и пилешкото месо и запечатайте. Налейте 2/3 от бульона и оставете да къкри.

2. В 6 с.л. от останалата 1/3 бульон разтворете царевичното нишесте. На тънка струйка го прибавете към врялата 8-10 минути супа.

3. Останалия бульон подгрейте в касерола, добавете крема сиренето и бъркайте докато се разтвори. Прибавете и подправките и налейте сместа в тенджерата. Добавете нарязаната на шайби люта чушка и оставете да ври още 3-4 минути.

4. Сервирайте с листенца пресен магданоз или кориандър.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта