Регистрация

Пилешка супа с картофи и яйчени топчета

Пилешка супа с картофи и яйчени топчета
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1128

Пилешка супа със запръжка и застройка от тестени хапки с яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 стебла целина
  • 1 морков
  • 400-500 г пилешко с кокали
  • 2 литра вода
  • 300 г картофи
  • дафинов лист
  • 1,5 ч.л. сол
  • 80 г брашно + 1/2 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • магданоз или заквасена сметана по желание

За запръжката:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото почистете от перца и сложете на големи парчета на дъното на тенджера. Добавете цялата глава лук, цял морков и целите стебла целина. Залейте с водата и кипнете. Отпенете и оставете да се вари под капак за 30 минути.

2. Лука за запръжката наситнете, а моркова - рендосайте на едро ренде. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо лука, а след 3 минути добавете и моркова. Гответе още 4 минути и махнете от котлона.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета.

4. Извадете от супата пилешкото и зеленчуците и изсипете картофите да се сварят в бульона. Добавете дафиновия лист и солта.

5. Изсипете брашното в купичка, смесете със солта и чукнете отгоре двете яйца. Разбъркайте до получаването на гъста гладка каша.

6. Почистете пилешкото месо от кокалите и накъсайте на парчета или нарежете на хапчици.

7. Когато картофите са се разварили (около 20-тина минути след пускането в бульона) добавете месото, запръжката и оформете яйчените топченца като в едва къкрещата на слаб огън супа топвате чаена лъжичка, напълнена наполовина със сместа от брашно и яйца. Варете 3 минути след последното топченце на слаб огън и е готово.

8. По желание поднесете с поръска от листенца пресен магданоз или лъжичка заквасена сметана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта