Регистрация

Пилешка супа с ечемик

Пилешка супа с ечемик
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3519

Пилешки гърди със зеленчуци, ечемик и италиански подправки. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 - 2 пилешки гърди, сварени и нарязани на големи парчета
  • нарязан лук
  • нарязани на кубчета моркови, домат и целина
  • 2 с. л. доматено пюре
  • около ½ чаша варен ечемик
  • италиански подправки
  • сол и черен пипер на вкус
  • пилешки бульон и вода
  • нарязан пресен магданоз за гарниране
  • заквасена сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука, целината и морковите и добавете пилешките гърди, нарязани на кубчета.

2. Овкусете със сол, пипер и италианските подправки.

3. Разбъркайте и оставете на котлона за няколко минути.

4. Добавете пилешкия бульон, сварения ечемик и доматеното пюре.

5. Оставете да ври на слаб огън докато всички съставки се ароматизират.

6. Гарнирайте с нарязан ситно магданоз и малко заквасена сметана за допълнително аромат.

7. Сервирайте супата гореща с крекери или препечени филийки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта