Регистрация

Пилешка супа с ечемик, целина, картофи и моркови

Пилешка супа с ечемик, целина, картофи и моркови
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 950

Ечемичена супа от пилешки бутчета с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г перлен ечемик
  • 1 голяма глава лук
  • 5 долни пилешки бутчета
  • 2,5 л вода
  • 400 г корен целина
  • 1 дафинов лист
  • 5 зърна черен пипер
  • 3 зърна бахар
  • 1 с.л. сол
  • 350 г картофи
  • 200 г моркови
  • листата на половин китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Измийте житото/ечемика в цедка, прехвърлете в купа и залейте с хладка вода. Оставете така.

2. Бутчетата измийте, сложете в тенджера, залейте с вода и кипете 5 минути. След това излейте водата, измийте бутчетата и ги върнете в тенджерата. Залейте с 2,5 л вода и кипнете. Отпенете.

3. Докато бутчетата кипват си обелете и разполовете главата лук. Тук има един трик за супер ароматен бульон. Ако ви се занимава, вземете тиган с незалепващо покритие, сгорещете го без мазнина и запечете лука до почерняване откъм разреза. После го пуснете в супата. Ако не ви се минава през всичко това, директно пуснете двете половини в супата.

4. Корена целина обелете, разрежете на 4 части и също пуснете в супата. Добавете дафиновия лист и зърната пипер и бахар. Посолете, разбъркайте и добавете отцедения от водата на кисненето ечемик. Оставете да се вари 30 минути.

5. През това време рендосайте моркова на едро ренде, наситнете си магданозените листа и на последно място обелете и нарежете на малки кубчета картофите.

6. Извадете лука, целината и бутчетата от бульона и на тяхно място изсипете морковите и картофите. Нека си се варят.

7. Целината наситнете и изсипете в ястието. Почистете месото на бутчетата от кокалите, нарежете или накъсайте на хапчици и върнете и него в тенджерата. Оставете да се вари 15 минути от добавянето на месото.

8. Опитайте на вкус - при необходимост добавете още сол, ръснете смлян черен пипер и прибавете магданозените листа. Махнете от огъня, разбъркайте и оставете да почине под капак 5 минути. После супата е готова за хапвне.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта