Регистрация

Пилешка супа със зелен фасул

Пилешка супа със зелен фасул
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4334

Супа с пилешко, чушки, моркови и застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ пиле
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1 средно голяма зелена чушка
  • 1 голям морков
  • Шепа замразен зелен фасул
  • Сол на вкус
  • 4-5 ч.л. ронена чубрица

За застройката:

  • ½ кофичка нискомаслено кисело мляко
  • 1 яйце, разбито с малко студена вода

Начин на приготвяне:

Слагаме пилето да заври и оставяме да къкри до готовност. След това прецеждаме бульона и оставяме пилето да се поохлади, за да можем да го обезкостим. Слагаме прецедения бульон в чиста тенджера, добавяме сол на вкус и оставяме отново да заври. Междувременно нарязваме ситно лука, морковите и чушката. Когато бульонът заври, добавяме нарязаните зеленчуци и оставяме да къкри за около 20 мин. или докато омекнат напълно. През това време отделяме месото от костите (изхвърляме кожата на пилето). Когато зеленчуците омекнат, добавяме замразения зелен фасул и оставяме за 5 мин. Добавяме местото и чубрицата и след още около 5 мин. сваляме от огъня. Оставяме супата да се охлади преди да застроим, за да не се пресече яйцето.

На застройката:

Разбиваме яйцето (на стайна температура) с малко количество студена вода, след което добавяме киселото мляко. Към тази смес добавяме на тънка струйка по малко от супата, докато температурите се уеднаквят. Връщаме сместа в тенджерата, също на бавна струя и при непрекъснато разбъркване.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта