Картофени палачинки с бита сметана
Картофени палачинки, сервирани с бита сметана и Амарето.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша готова смес за палачинки
 - 1 ½ ч.л. канела
 - ½ ч.л. смлян карамфил
 - ½ ч.л. смлян бахар
 - щипка сол
 - 1 яйце
 - 2/3 ч.ч. прясно мляко
 - 1 супена лъжицаа ванилия
 - 1-2 чаени чаши сладък картофен пай, на който е махната кората и е намачкан
 - ½ чаена чаша пълномаслена сметана
 - 1 супена лъжица захар
 - 1 чаена лъжица ликьор Амарето
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте леко намазнен тиган на около 170 градуса.
2. Смесете сухите съставки в купа. В друга купа смесете всички течни съставки и картофения пай и разбъркайте. Лъжица по лъжица смесвайте сухите и течните съставки, като не бъркате прекалено много, за да не станат твърди палачинките.
3. За всяка палачинка изсипете около 1/3 чаена чаша от сместа в нагорещен тиган.
4. След 3-4 минути обърнете и изпечете и от другата страна до златисто.
5. Сервирайте с масло, любим сироп и бита сметана с амарето. Можете да сервирате и коричката от пая, наронена върху готовите палачинки и сметаната. Можете и да я сложите в сместа за повече хрупкавост.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ