Картофени палачинки със сос от ябълки и круши
Картофено-лучени пърженки с плодов мармалад.
Необходими продукти:
За картофените палачинки:
- 1 голям картоф, настърган
 - 1/2 малка глава червен лук, нарязан на филийки
 - 2 яйца
 - сол и пипер
 - зеленчуково олио
 
За соса от ябълки и круши:
- 1 ябълка, обелена и нарязана на кубчета
 - 1 малка круша, обелена и нарязана на кубчета
 - 1 ч.л. захар
 - 1/2 ч.ч. вода
 - лимонов сок
 - щипка сол
 
Начин на приготвяне:
На картофените палачинки:
1. Смесете картофа и лука с разбитите яйца.
2. Овкусете щедро със сол и пипер.
3. Изпържете сместа на силен огън докато покафенее по краищата, а в средата е златиста. Обърнете и пържете по същия начин от другата страна.
4. Отцедете върху хартиени кърпи от излишната мазнина и заделете готовите палачинки.
На соса от ябълки и круши:
1. В малка тенджерка, смесете ябълките, крушите, лимоновия сок, водата, захарта и солта.
2. Оставете да заври, след това намалете огъня до умерен.
3. Когато омекнат плодовете, ги намачкайте с вилица.
4. Оставете да къкри докато по-голямата част от течността се изпари и сосът се сгъсти.
5. Поднесете топло върху картофените палачинки.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ