Пилешка салата с майонеза и лимон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4517
Пилешки гърди с млечен сос, гъби и аспержи.
Необходими продукти:
- 150 г обезкостени пилешки гърди, сварени и охладени
- 100 г сурови гъби
- 100 г аспержи, сварени и охладени
За дресинга:
- 2 с.л. майонеза
- 200 мл незаквасена сметана
- ½ ч.л. сол
- ½ – 1 ч.л. сладка горчица
- ½ ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на малки кубчета.
2. Почистете и нарежете на филийки гъбите.
3. Отцедете аспержите.
4. Пюрирайте майонезата и сметаната и овкусете с лимоновия сок, солта и подправките.
5. Сложете пилешкото, гъбите и аспержите в купа и смесете с дресинга.
6. Поднесете с франзела или върху канапе от маруля.
7. По желание може да овкусите дресинга с нарязан магданоз, естрагон или копър вместо лимоновия сок.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ