Регистрация

Пилешка пържола с бейби моркови и гъбен сос

Пилешка пържола с бейби моркови и гъбен сос
Трудно   |   Порции 3   |   Видяна: 3675

Пържоли от пилешко бутче с глезоранска гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г обезкостени пилешки пържоли от бутче
  • 150 г бейби моркови
  • 6 чери домата
  • шепа гъби
  • 1/2 бучка масло
  • царевично брашно
  • галета
  • червен пипер
  • сол
  • пипер
  • микс от подправки
  • яйце
  • лук
  • пилешки бульон

Начин на приготвяне:

На пилето:

1. Измийте месото и го нарежете на желаната големина за пържолите.

2. Пригответе смес от 1 ч галета, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. пипер, 1 ч.л. микс от подправки и 1 ч.л. червен пипер.

3. Сгорещете тиган и разбийте 1 яйце.

4. Добавете олио в тигана и потопете пилешкото в яйцето и след това в овкусената галета.

5. Пържете до златисто-кафяво.

6. Поднесете с бейби моркови, чери домати и гъбен сос.

На гъбения сос:

1. Измийте и нарежете гъбите на тънки филийки. Нарежете по същия начин и лука.

2. В тиган с малко олио (около 1 ч.л.) добавете лука и когато стане полу-прозрачен, сложете и бучка масло. Така маслото няма да се карамелизира.

3. Добавете гъбите и пържете като разбърквате до омекване. Налейте 1/2 - 3/4 ч пилешки бульон.

4. Покрийте съда с капак и оставете всичко да къкри за около 5 мин. След това прибавете 1/4 ч вода, смесена с 1 с.л. царевично брашно.

5. Сложете отново капака и оставете да къкри до сгъстяване на соса.

6. Свалете капака и добавете сол и пипер на вкус.

На бейби морковите и чери доматите:

1. Измийте консервираните бейби моркови и ги оставете да се отцедят.

2. Сипете олио в тенджерка и запържете малко лук. Извадете го в купа, достатъчно голяма, за да побере бейби морковите и чери доматите.

 3. В същия съд, в който сте запържили лука, разтопете бучка масло на бавен огън, за да не изгори. Добавете сол и пипер и микс от подправки. Огънят трябва да е слаб, за да не покафенее маслото.

4. Добавете бейби морковите и чери доматите.

5. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво с маслото.

6. Изключете огъня и покрийте съда с капак.

7. Оставете да престои за 5 мин., свалете капака и разбъркайте хубаво за известно време.

8. Поднесете с пилешките пържоли и гъбения сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта