Регистрация

Пико-де-гальо - пикантна разядка

Пико-де-гальо - пикантна разядка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3513

Нещо като... испанска люта салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 средни домата
  • 1 жълт или бял лук
  • 1 халапеньо
  • пресен кориандър
  • сол кошер
  • сок от лайм

Начин на приготвяне:

1. Най-важната част са добрите съставки. Ако са в сезона, използвайте домашни, органични продукти. Когато няма такава възможност и доматите от оранжерия стават. Обикновено вкусът им е по-добър от този на останалите.

2. Основното нещо при рязането на домати е ножът да е остър. Ако ножът ви не е остър, използвайте нож за хляб. Доматите не трябва да са смачкани.

3. Нарежете лука на парчета с подобна големина като тази на доматите.

4. Нарежете надребно халапеньото - да се усеща на вкус, но да не е прекалено ситно. Ако обичате люто, сложете и половин чили. Ако не ядете люто, махнете семките и вътрешната ципа, където е най-лютото.

5. Смесете всички нарязани зеленчуци в купа, сипете нарязания кориандър, сока от лайм и сол на вкус. Сипвайте по малко, докато се получи по ваш вкус.

6. След като всичко се смеси и овкуси, покрийте ястието и оставете в хладилника за 5-10 мин. Извадете и отцедете излишната течност. Готово е за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта