Регистрация

Солен мус от риба и сметана

Солен мус от риба и сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1277

Ордьовър в чаша с канапе от краставици и сметанов сос с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пушена или веяна риба (филе без кости)
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • връзка копър (само листенцата)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 жълтък
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1-2 краставици
  • сол и пипер на вкус
  • стръкчета пресен или див лук

Начин на приготвяне:

1. Разбийте готварската сметана на пяна.

2. Нарежете на много малки кубчета червения лук и го добавете към сметаната.

3. Разбъркайте жълтъка с лимоновия сок и зехтина. Добавете намачкания на паста чесън.

4. Рибата нарежете на малки парченца и залейте с направения дресинг. Разбъркайте и прехвърлете при сметаната.

5. Добавете наситнения копър, подправете със сол и пипер и разбъркайте финално всичко.

6. Краставиците обелете и нарежете на кубчета. Разпределете в стъклени чаши и посолете.

7. Отгоре разпределете рибения крем.

8. На финала поръсете с нарязани косо перца лук. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта