Регистрация

Пикантни черва с карамелен лук

Пикантни черва с карамелен лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 11241

Пържени черва с лют сос, стафиди, чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сварени черва смес – тънки и дебели
  • 2-3 глави лук
  • 20 мл олио
  • 3-4 скилидки чесън
  • 50-60 г стафиди
  • сол и черен пипер
  • мащерка
  • червен пипер
  • лют пипер/чили сос
  • връзка магданоз
  • 70 мл червено вино

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сварените черва на кръгчета.

2. Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото. Щом започне да покафенява, изсипете при него и червата. Налейте виното, прибавете стафидите и ако прецените, че е необходимо, сипете на ястието малко вода. Оставете го да покъкри под капак за 8-10 мин.

3. Докато се приготвя, нарежете на ситно магданоза и намачкайте скилидките чесън. Ако го правите в хаванче, сложете им и малко сол.

4. Прибавете чесъна и магданоза и подправки на вкус. Можете да прекалите с лютото – ястието става чудесно зимно мезе, когато е по-пикантничко.

5. Поднесете го топло и знайте, че трябва да се хапва бързо, защото в противен случай червата ще се лойнисат.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта