Регистрация

Пикантни соленки с кашкавал

Пикантни соленки с кашкавал
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 982

Домашни солети с чили и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 150 г масло
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г кашкавал
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. чили на прах (ако не искате солетите да са пикантни, заложете на друга подправка - ким на зърна, сминдух или чубрица)
  • 1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното и добавете в него бакпулвера, солта, чилито и содата. Разбъркайте.

2. Добавете маслото на стайна температура и претрийте на трохи. Ако за подправка сте избрали чили, сложете ръкавици, за да не подлютите ръцете си.

3. Рендосайте кашкавала и го добавете в трохите. Разбъркайте, налейте водата и замесете твърдо тесто. Приберете в хладилник за 15-тина минути.

4. Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина около 1,5 см. С формичка за сладки изрежете соленки. Ако искате да направите солети, изрежете с нож лентички с ширина около 2 см.

5. Застелете тава с хартия за печене. Подредете изрязани бисквити с отстояние в нея. Най-вероятно ще ви се наложи да печете на 2 транша, затова след слагането на първата тава, си направете и втора. Ако правите солети, хванете единия край на лентичката и усуквайте. След това редете гризинките в тавата. По желание отгоре можете да поръсите с едра сол или семенца ким.

6. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 5-6 минути - докато се образува светлозлатиста коричка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта