Пикантни пилешки бутчета с личи
Средно | Порции 4
| Видяна: 3931
Пилешко по китайски с плодове.
Необходими продукти:
- около 1 кг пилешки бутчета (или гърди), нарязани на хапки
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- 4 с.л. царевично брашно за овалване на пилешкото
- 2 ч олио за пържене на маслена баня
- 1 ч.л. нарязан чесън
- 1 ч.л. счукан джинджифил
- 1 консерва личи, отцедено, а сиропът заделен (можете да си го намерите в хипермаркетите, около консервирания ананас)
- 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
- нарязан на филийки зелен лук и червено чили (за украса)
За соса:
- 1 ч.ч. сироп от личи
- 2 с.л. доматен сос
- 1 с.л. царевично брашно, смесено с 1 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото със соев сос, сол, сусамово олио и захар за 30 мин. Оваляйте в царевично брашно и изпържете на маслена баня до златисто-кафяво. Заделете.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в друг тиган на умерен огън и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила за 1-2 мин. Добавете необходимите за соса продукти и гответе до сгъстяване.
3. Добавете пилешкото, личито и чилито. Разбъркайте хубаво и оставете да къкри а 3-5 мин.
4. Украсете и поднесете.
Най-важните съставки
джинджифил, захар, олио, пилешки бутчета, соев сос, сол, сусамово олио, царевично брашно, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ