Регистрация

Пикантни пилешки бутчета с личи

Пикантни пилешки бутчета с личи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3759

Пилешко по китайски с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 1 кг пилешки бутчета (или гърди), нарязани на хапки
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар
  • 4 с.л. царевично брашно за овалване на пилешкото
  • 2 ч олио за пържене на маслена баня
  • 1 ч.л. нарязан чесън
  • 1 ч.л. счукан джинджифил
  • 1 консерва личи, отцедено, а сиропът заделен (можете да си го намерите в хипермаркетите, около консервирания ананас)
  • 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
  • нарязан на филийки зелен лук и червено чили (за украса)

За соса:

  • 1 ч.ч. сироп от личи
  • 2 с.л. доматен сос
  • 1 с.л. царевично брашно, смесено с 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешкото със соев сос, сол, сусамово олио и захар за 30 мин. Оваляйте в царевично брашно и изпържете на маслена баня до златисто-кафяво. Заделете.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в друг тиган на умерен огън и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила за 1-2 мин. Добавете необходимите за соса продукти и гответе до сгъстяване.

3. Добавете пилешкото, личито и чилито. Разбъркайте хубаво и оставете да къкри а 3-5 мин.

4. Украсете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта