Регистрация

Пикантни наденички с ориз и бяло вино

Пикантни наденички с ориз и бяло вино
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 244

Наденица с ориз, лук, чушки и домати ала Гордън Рамзи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 наденици (може да изберете пикантни)
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1-2 червени чушки
  • 1 голяма глава лук
  • олио или зехтин за готвене
  • 150 мл бяло вино
  • 400 мл вода или бульон
  • пушен пипер по желание
  • сол и пипер на вкус
  • 1-2 домата
  • няколко стръка пресен лук
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, чесъна - на ситно, а червените чушки на малки кубчета. Наденицата по желание обелете (може и да оставите с ципата) и нарежете на хапки.

2. Сгорещете 3-4 с.л. мазнина за готвене в тиган и запържете лука до омекване, добавете чушките и гответе още 2-3 минути. След това прибавете наденицата и чесъна и бъркайте, докато месцата се запечатат.

3. Измийте ориза и го изсипете в ястието. Гответе докато се оцъкли, след това залейте с бялото вино и изчакайте да се абсорбира от зърната на умерен огън.

4. Подправете със сол, черен и пушен пипер на вкус, залейте с бульона и оставете да се готви до пълна готовност.

5. Изгасете котлона и добавете нарязания на косо пресен лук, нарязаните на кубчета домати и магданозени листенца. Разбъркайте и е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Grodon Ramsay

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта